Woknoedels

We gaan het op deze pagina specifiek hebben over woknoedels. Woknoedels zijn namelijk andere noedels dan de noedels die worden gebruikt voor noedelsoep of voor het koken. Woknoedels zijn vaak noedels die steviger van structuur zijn. Dit moet namelijk wel, anders zullen de noedels tijdens het wokken uit elkaar vallen. Dat is niet de bedoeling vandaar dat wij jou helpen.

Woknoedels in allerlei verschillende vormen

Er zijn enorm veel verschillende vormen van woknoedels. Veel mensen willen woknoedels bereiden, maar weten niet precies hoe of welke. Speciaal voor jullie zet ik een aantal heerlijke soorten woknoedels op een rij en geef je daarna ook nog een heerlijk noodles recept . Dit zijn de meeste gebruikte:
  • Udonnoedels
  • Eiernoedels
  • Mihoen
In Nederland worden de eiernoedels het vaakst gebruikt als woknoedels. Deze zijn gemaakt van tarwebloem. Het voordeel van deze noedels is dat deze maar kort gekookt hoeft te worden. Mihoen is een dunnere soort noedels. Deze wordt gemaakt van rijstbloem en komt oorspronkelijk uit China.

Wokpannen voor jouw woknoedels

De wokpan is al 2000 jaar geleden ontworpen. De wokpan is ideaal voor het bereiden van jouw woknoedels. De ‘echte’ wokpan komt uit China en kent een bolle onderkant. Dit zorgt ervoor dat de vlam zich verspreidt over de gehele bodem. Dit is de reden waarom deze pan ontworpen is. Vroeger was gas namelijk schaars, waardoor de pan snel verwarmd moest kunnen worden. Tegenwoordig zijn er veel meer verschillende pannen je de woknoedels kan bereiden. De traditionele wokpan was namelijk niet geschikt voor alle warmtebronnen. Dus kwamen er ook wokpannen met een platte bodem. De meeste pannen voor uw woknoedels zijn gemaakt van aluminium of plaatstaal. Plaatstaal heeft als enorm groot voordeel dat de pan enorm snel opwarmt en ook snel weer afkoelt. Dit is ideaal voor de bereiding van de woknoedels. De Chinese wokpannen vergen echter veel onderhoudt, waardoor men ook kan kiezen van de plaatstalen wok met antiaanbaklaag. Echter pas goed op dat de pan niet oververhit raakt, dit zal schade toebrengen aan de antiaanbaklaag. Bekijk eens de non-food producten op Asianfoodlovers.nl en vindt jouw ideale wokpan.

Snel woknoedels bestellen

Krijg jij ook enorm trek in woknoedels? Ga dan snel naar Asianfoodlovers.nl en stel de ingrediënten samen om een heerlijk wokgerecht klaar te stomen. Asianfoodlovers heeft een enorm assortiment voor maken van de allerlekkerste noedels.