Noodles maken

Hoe verser hoe beter zeggen ze wel eens. Waarom dan ook niet gewoon je woknoedels zelf maken? Noodles maken is niet zo moeilijk, alleen heb je er instrumenten voor nodig om het voor elkaar te krijgen. Een deegroller of pastamachine zijn hier twee voorbeelden van. Daarnaast is noodles maken ook een super leuke bezigheid. Lekker een beetje stoeien met het deeg, waarna er heerlijke verse noodles op pasta op tafel staat.

Verschillende manieren van noodles maken

Er zijn enorm veel verschillende manieren om noodles te bereiden. Veel mensen willen noodles maken, maar weten niet precies hoe of welke. Hieronder worden eerst de meest voorkomende noodles op een rijtje gezet, wat het noodles maken al een stuk simpeler maakt:

  • Udonnoedels (tarwebloem)
  • Sobanoedels (boekweitmeel)
  • Eiernoedels
  • Glasnoedels
  • Mihoen
  • Rijstnoedels
  • Ramen
  • Mie

De meeste namen zullen jou hiervan wel bekend voorkomen, maar waarschijnlijk weet je niet precies wat de verschillen zijn en hoe je deze noodles moet maken. Noodles maken? Kijk dan hieronder naar de bereidingswijze.

Handleiding voor noodles maken

Noodles maken hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Alleen moet ervoor gezorgd worden dat de juiste materialen in huis zijn. Zo moet het deeg, gemaakt van tarwebloem, rijst of andere bloemachtige bestandsdeel, allereerst gemengd worden. Hierbij is zo’n 350 tot 400 gram bloem nodig, een halve theelepel zout en 2 eieren aangemengd met 135 cc water. Je maakt als het ware een berg van de bloem met in het midden de eieren en het water. Vervolgens begin je voorzichtig het bloem aan te brengen, maar zorg ervoor dat de eieren niet naar buiten lopen uit het bergje bloem. Voeg er nog een paar druppels sesamolie aan toe.

Nadat het bloem gemengd is met het water en de eieren, wordt het tijd om het deeg te kneden. Doe dit 10 minuten. Vervolgens ga je het deeg uitrollen tot een dun laagje. Dit kan met deegroller of een pastamachine. Voor het noodles maken hoeft nu alleen het deeg nog in reepjes gesneden te worden en koken maar!

Ingrediënten bestellen voor noodles maken

Kan je na het horen van dit verhaal niet wachten om te beginnen met noodles maken? Ga dan snel naar Asianfoodlovers.nl en bestel de ingrediënten die je nodig hebt. Toko online Asianfoodlovers heeft een heel uitgebreid assortiment voor het noodles maken.